wtorek, 19 marca, 2024

Przed płytkami, które trafiają na kuchenną podłogę, stawia się szczególnie duże wyzwania. W pierwszej kolejności zwraca się uwagę na to, że powinny charakteryzować się odpornością na uszkodzenia mechaniczne. Podkreśla się jednak, że w kuchni czyha na nie także kilka innych zagrożeń.

Kafelki kuchenne nie są narażone na kontakt z wodą w tak dużym stopniu, jak ma to miejsce w przypadku tych ich odpowiedników, które trafiają do łazienki. Nawet najszczersze chęci nie są jednak w stanie przyczynić się do tego, że możliwe będzie uniknięcie tego kontaktu. Mamy do czynienia z rozwiązaniami, które muszą radzić sobie z dużą wilgotnością. Nie powinny pod jej wpływem ani pęcznieć, ani odkształcać się. Oczywiście, na opakowaniach płytek zwykle umieszcza się informację o tych ich parametrach, które mają kluczowe znaczenie. Nie oznacza to jednak, że sprawdzenie ich jest jedyną czynnością, jaką powinniśmy wykonać decydując się na zakupy. Przyda się również upewnienie się, że sam producent dopuszcza stosowanie kafelków właśnie w kuchni.

Jeżeli jesteś zainteresowany, to zapoznaj się ze szczegółową ofertą na eurolazienki.pl.

Tags: , , , , ,

Related Article

No Related Article